Spring naar de navigatie Sprint naar de hoofdinhoud Menu

Nieuwe oproep voor projecten Vlaams Fonds voor Tropisch Bos 2021 gelanceerd

14 juni, 2021

In 2021 is er opnieuw de kans om projecten voor te stellen gefinancierd door het Vlaams Fonds voor Tropisch Bos van de Vlaamse Overheid. Voorstellen uit Bolivia, Peru, Ecuador en Suriname met focus op behoud en beheer van bos en páramo komen in aanmerking.

Het was alweer twee jaar geleden dat er een oproep gelanceerd werd voor projectvoorstellen van het Vlaams Fonds voor Tropisch Bos. Een fonds dat ondertussen al 18 jaar projecten ondersteunt in Zuid-Amerika dankzij inspanningen van de Vlaamse Overheid, Ministerie van leefmilieu.

De doelstelling van deze projecten blijft duurzaam beheer van natuurlijke vegetatie, biodiversiteitsbehoud, ondersteuning van de sociaaleconomische ontwikkeling van lokale bevolkingsgroepen en klimaatverandering trachten te beperken en tegelijk ook aanpassingsmechanismen te ontwikkelen.

Er werden dit jaar enkele belangrijke aanpassingen doorgevoerd in de aanpak en de formaten. Voor het eerst wordt er met een online formulier gewerkt om het voorstel in te dienen. Om toegang te krijgen, stuur je een mail naar vftb@bosplus.be. Er wordt verder gewerkt met een proces in twee fasen. In eerste instantie moet er een conceptnota worden voorgelegd. Alleen de acht best scorende voorstellen zullen uitgenodigd worden tot het insturen van volledige projectvoorstellen.

Het totaal beschikbare bedrag voor subsidëring van projecten in 2021 bedraagt € 210.000.

Er is tijd tot 2 augustus 2021 om voorstellen in te dienen. Alle informatie is beschikbaar in het Spaans en Nederlands op de website van het vlaamsfondsvoortropischbos.be

« Terug

Sluiten