Spring naar de navigatie Sprint naar de hoofdinhoud Menu

Herstel van tropisch bos in Peruaanse Amazone

Thema
Herstel
Doel
Bijdragen tot het herstel en duurzaam gebruik van het gemeenschapsbos onder de rivier Nanay, vlakbij de stad Iquitos en het nationaal reservaat Allpahuayo Mishana.
Activiteiten

Het project wil werken aan bosherstel en duurzaam behoud promoten in 4 gemeenschappen vlakbij de stad Iquitos en het nationaal reservaat Allpahuayo-Mishana. Daar staat het gebruik van de grondstoffen onder druk, er wordt een stijgende ontbossing waargenomen door de groeiende vraag naar grondstoffen en voedsel vanuit de stad.

Er zijn 3 componenten belangrijk binnen dit voorstel:

1) de overeenkomsten met de gemeenschappen: Via participatie en controlemechanismen wordt de ontbossing geremd, de ontbrekende controle op het gebruik van de grondstoffen wordt geïmplementeerd en men faciliteert het herstel en behoud van het bos.

2) Integrale landbouwgronden ontwikkelen als alternatief voor de traditionele landbouw, om verarmde grond te hergebruiken en de voedselzekerheid te laten toenemen en meer families te voorzien van voedsel, alsook het aantal families in armoede terug te dringen. Dit betekent ook dat men de families zal scholen over het gebruik, de opstart, en het onderhoud van deze landbouwgronden. Technische assistentie en systematisering van de informatie om het model nadien te kunnen dupliceren.

3) sensibiliseren over milieu, vooral door samen te werken met educatieve instellingen als actoren om sociale verandering te bewerkstellingen.

Periode
2021
Partners

Chaikuni instituut

Budget
€ 94.104,93
Land en regio
Peru
Departement Loreto, provincie Maynas, district Iquitos
Oppervlakte
3500 ha
Aantal begunstigde families
Minstens 268 personen participeren direct, 355 families zijn directe begunstigden families
Sluiten