Spring naar de navigatie Sprint naar de hoofdinhoud Menu

Boliviaanse Tacana jongeren schakelen versnelling hoger in duurzaam beheer van hun bos

Thema
Beheer
Doel
Bijdragen tot het behoud en het duurzame beheer van bossen en levensonderhoud van de inheemse Tacana gemeenschappen. Zij bevinden zich in de bufferzone van het nationaal park ANMI Madidi. Door middel van bewustmaking en monitoring geleid door de jongeren van de betrokken gemeenschappen wil Practical Action de productie van de agroforestry systemen verhogen en overeenkomsten sluiten die natuurlijke rijkdom en de collectieve hulpbronnen beschermt.
Activiteiten
  • We sensibiliseren drie inheemse gemeenschappen over het belang van de bossen en natuurlijke rijkdommen, onder leiding van de jongeren impleneteren we milieu-monitoringsplannen.  

  • Er worden drie akkoorden gesloten tussen CIPTA en de geselecteerde gemeenschappen ten voordele van de bescherming van het bos, de biodiversiteit en 84 begunstigde families.  

  • 36 families versterkten hun levensinkomen door middel van het duurzaam gebruik van bosproducten en het produceren van koffie, banaan, en cacao (wild en gecultiveerd), met het oog op verhoogde productiviteit en toegang tot de markt.

Periode
2022-2023
Partners

Soluciones Prácticas / Practical action

Budget
169.198
Land en regio
Bolivia
La Paz
Oppervlakte
633.983 ha
(Her)bebossing
8 ha
Aantal begunstigde families
120 families
Sluiten