Spring naar de navigatie Sprint naar de hoofdinhoud Menu

Belgische ambassadeur in Lima bekroont Peruaans VFTB-project

01 september, 2019

Afgelopen juli was het VFTB trots op haar Peruaanse partners toen de cacaoproducenten van de Yanesha-gemeenschap de eerste prijs voor cacaokwaliteit wonnen op de Internationale Cacao-en Chocoladebeurs in Lima, het resultaat van een lange steun aan deze organisaties door het FVTB.

Zo’n prestatie kon uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan en verdiende een speciale erkenning van de Belgische ambassadeur in Lima voor AMARCY, de vereniging van de Yanesha-gemeenschap.

VFTB zorgde voor een origineel maar ook en vooral een duurzame trofee: een cacaovrucht vervaardigd uit duurzaam geproduceerd hout afkomstig uit de bossen aan de andere kant van Peru. Daar versterkt VFTB de vereniging van gecertificeerde houtbewerkers; kleine houtondernemers worden ondersetunt om ervoor te zorgen dat de houtwinning duurzaam is.

VFTB wijst erop dat het uiteindelijke doel van haar projecten niet de cacao zelf is, noch een houten trofee of de verkoop van deze grondstoffen. Het zijn slechts middelen die de gemeenschappen de mogelijkheid geven op een duurzame manier in hun basisbehoeften te voorzien. Op deze manier worden het bos en haar hulpbronnen in stand gehouden, zodat het bos behouden blijft voor de komende generaties mensen, dieren en planten.

plaquita.jpg

20191101_083502.jpg

« Terug

Sluiten